Vremea 2 August 2020. Ploi si temperaturi scazute in Carpati, canicula pe litoral

Sâmbăta 2 august, vremea va continua sa se raceasca in toate zonele tarii, dar cu toate acestea, in sud si sud-est vor fi valori termice mai ridicate. Vor exista innorari temporare in special seara, cerul va fi variabil, iar in Carpati ploile vor fi insotite de descarcari electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-vestul și estul teritoriului, dar și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 33 de grade Celsius, iar cele minime, în general, între 11 și 21 de grade Celsius.

Vremea în Capitală: În Bucureşti, vremea va fi călduroasă în orele amiezii, deși valorile termice vor fi în scădere față de ziua anterioară. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi condiții pentru averse și descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 17…20 de grade.

Vremea se va încălzi ușor în toată țara, maximele putând ajunge la 34-36 de grade Celsius în Banat și în sud-vestul Olteniei, nefiind exclusă chiar și temperaturi de 37 de grade Celsius. Disconfortul termic va fi din nou pronunțat în aceste zone, însă spre seară în sud-vestul țării sunt așteptate furtuni cu frecvenţe descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului și grindină de dimensiuni mici și medii, iar cantitățile de apa pot ajunge local la 10-15 mm și izolat la 20-30 de mm.

În Transilvania, Moldova, Muntenia și Dobrogea vremea va rămâne frumoasă pe tot parcursul zilei, iar temperaturile vor fi cu 1-2 grade mai scăzute că în Banat și Oltenia, dar pot atinge totuși pragul de 35 de grade Celsius în special în sudul Transilvaniei și al Munteniei.

Vremea pe litoral 2 august. Pe litoral, vremea se va menține frumoasă, iar temperaturile vor fi aproape identice cu cele de sâmbătă (în jur de 29 de grade Celsius), singura diferență fiind atenuarea intensificărilor vântului. Apa mării va avea 24-25 de grade Celsius.

Vremea la munte 2 august. Şansele pentru averse de ploaie vor fi aproape nule. Temperaturile vor fi plăcute, cu valori cuprinse între 23-25 de grade Celsius, la altitudinea de 1.000 de metri și în jur de 17-18 grade Celsius, la 1.500 de metri.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon