Veste buna pentru pensionari! Vor creste pensiile de la 1 Septembrie!

Violeta Alexandru este ministrul Muncii și Protecției Sociale, iar aceasta a declarat ca pensiile se vor mari de la 1 septembrie. Pentru aceasta marire trebuie luate in considerare mai multe aspecte, asa ca nu s-a dezvaluit inca procentajul cresterii.

Doamna ministru a mers in judetul Alba in interes de serviciu, iar acolo a spus ca de la 1 septembrie pensiile se vor mari ,,cu siguranta”.

Ce a declarat Violeta Alexandru:

„Pensiile vor creşte. Este şi o obligaţie şi o determinare pe care o avem ca în pofida situaţiei generate de pandemie, cu efect direct asupra economiei, să facem ce trebuie făcut pentru ca românii să aibă pensiile crescute de la 1 septembrie şi acesta este un angajament ferm pe care Guvernul îl face”, a spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a mai declarat ca deocamdata nu poate spune o suma exacta, deoarece asteapta o evaluare de la Ministerul finantelor.

„Se fac, într-adevăr, mai multe scenarii, dar nu are sens să vă confirm sau să vă înaintez alte cifre, pentru că nu aceasta este abordarea pe care eu, personal, o am. Aştept ca Ministerul Finanţelor să ne pună la dispoziţie evaluarea necesară cu privire la încasările în buget în această perioadă deosebit de dificilă din economie şi, în funcţie de ceea ce găsim, cu toată transparenţa, vom explica ce se poate face, în ce calendar şi aşa mai departe”, a afirmat Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii a adăugat că „pensiile vor creşte cu siguranţă”, pentru că Guvernul îşi dă „seama de nevoile pe care le au pensionarii, de a-şi acoperi toate cheltuielile necesare”.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon