Vedeta acestui sezon este porumbul fiert! Iata cat de multe beneficii ne aduce consumul lui!

Toata lumea iubeste porumbul fiert pe timp de vara, dar stiai ca este si benefic pentru sanatatea ta? Pe langa gustul sau minunat, porumbul fiert te ajuta sa te mentii sanatos, acesta protejează inima, rinichii, ficatul, sistemul nervos şi conferă vitalitate pe termen lung.

Mai mult, specialistii au aratat ca porumbul se afla in categoria legumelor care isi pastreaza in mare parte vitaminele si aminoacizii dupa fierbere, de aceea este atat de bun pentru sanatate. Pe langa alte legume, porumbul fiert se mananca din placere, si chiar daca multa lume spune ca ingrasa, specialistii spun ca face chiar opusul, fiind des intalnit in diete pentru slabit.

Mai jos este o lista cu motivele pentru care trebuie sa ne bucure consumul de porum fiert, mai exact, ce beneficii ne aduce acesta:

  • După o cură de 15 zile cu porumb se poate constata atenuarea stării de greaţă, a durerilor de cap, a stărilor de oboseală sau a insomniilor.
  • Porumbul preparat termic determină intensificarea arderilor în celulele ficatului îşi intensifică arderile, rezultând mai multe proteinele şi hormoni necesari unui organism sănătos, chiar dacă vom consuma foarte puţină carne sau postim o perioadă scurtă.
  • Un consum ponderat de porumb copt poate conduce la scăderea în greutate, datorită unui mecanism molecular care grăbeşte degradarea grăsimilor. Porumbul este un bun medicament pentru slăbit.
  • Consumul de porumb pe o durată mai mare de 25 de zile poate determina o creştere cu până la 7-8% a lungimii totale a reţelei de vase de sânge capilare. Aceasta are ca efect scăderea acumulării de toxine în organism, reducerea vitezei de îmbătrînire, dar şi de îmbolnăvire a tuturor organelor.
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon