Tara europeana care, de astazi, ne va pune pe lista rosie

Ministerul Afacerilor Externe a declarat in urma cu putin timp ca Romania va fi trecuta pe lista rosie a Cehiei. Datorita numarului mare de infectari zilnice cu COVID-19 de la noi, Cehia a hotarat ca riscul de infectare cu coronavirus din tara noastra este mare si ca de astazi va fi inclusa pe lista rosie.

Noile masuri adoptate de Cehia pentru cetatenii care vin din Romania

Potrivit noilor masuri, cetatenii care vin din Romania au voie sa intre in tara, dar trebuie imediat sa anunte sosirea la Directia de Sanatate Publica si sa declare care este locul unde vor locui in cele 14 zile de la intrarea in tara (locuinta sau hotel). Dupa care, cetatenii vor fi obligati sa faca testul pentru COVID-19 cu banii proprii pentru a vedea daca sunt sau nu infectati cu noul virus.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile cehe au revizuit conditiile de intrare in Republica Cehia, in functie de statele de provenienta, acestea fiind clasificate pe doua categorii: verde (risc scazut de infectare) si rosu (risc inalt de infectare), iar Romania va fi inclusa, incepand cu data de 3 august 2020, ora 00:00, pe lista rosie. Clasificarea statelor in cele doua categorii face obiectul unei reevaluari permanente, bazata pe evolutia situatiei epidemiologice din fiecare stat”, au averizat oficialii MAE.

Acestia mai spun si ca „toate persoanele care au locuit mai mult de 12 ore, in ultimele 14 zile, pe teritoriul Romaniei trebuie sa isi notifice prezenta autoritatilor sanitare, imediat dupa intrarea pe teritoriul Republicii Cehia, si sa prezinte ulterior Directiei de Sanatate Publica pe raza careia se afla locul de resedinta declarat un test molecular privind infectia cu COVID-19”

In ce conditii se va realiza tranzitul tarii:

  • Cetatenii romani care tranziteaza Republica Cehia pe cale aeriana nu trebuie sa respecte masuri speciale, cu conditia sa nu paraseasca zona de tranzit din aeroport;
  • Cetatenii romani care tranziteaza pe cale rutiera Republica Cehia nu sunt supusi niciunei conditionari sau obligatii, daca durata tranzitului nu depaseste 12 ore.
Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon