Tanara insarcinata si infectata cu Covid-19 a pierdut lupta cu viata, refuzand tratamentul din motiv religios

O tanara de 31 de ani din Baia Mare, care urma sa devina mamica, s-a stins la Sectia de Terapie Intensiva, dupa ce a refuzat tratamentul pentru coronavirus din motive relogioase.

Tânăra se afla in a cincea luna de sarcina, iar refuzul tratamentului i-a agravat considerabil boala. Ajunsa la terapie intensiva, medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva, asa ca a pierdut lupta cu viata.

Dan Bucă, purtător de cuvânt al CJSU a declarat: “S-au respectat protocoalele, iar cadrele medicale au făcut tot ce a fost posibil pentru a-i salva viața, inclusiv transplant de plasmă, însă starea i s-a degradat și a decedat. A avut mai multe boli asociate, inclusiv obezitate. La început a fost reticentă cu privire la tratament. Acolo până la urmă medicii au convins-o să i se administreze tratamentul. Are o confesiune religioasa care nu-i permitea anumite tratamente medicale”.

Viitoarea mamica ajunsese acum doua saptamani la spitalul din Baia Mare pentru ca se simtea foarte rau. Dupa priemele consultatii aceasta a primit diagnosticul de dubla pneumonie, ceea ce i-a facut pe medici sa o suspecteze de infectare cu coronavirus, acesta fiind unul dintre principalele simptome ale bolii.

Ulterior, tanara a efectuat testul pentru COVID-19, iar rezultatul a iesit pozitiv. Aceasta a fost internata la sectia de infectioase, dar a refuzat tratamentul. Femeia facea parte dintr-o comunitate de penticostali si spunea ca religia nu ii permite sa accepte tratamentul dat de doctori.

Medicii au depus multe eforturi pentru a o convinge pe viitoarea mamica sa inceapa tratamentul, iar in cele din urma aceasta a fost de acord. Din pacate, starea ei de sanatate se agravase destul de tare pana in acel moment si tratamentul nu si-a mai facut efectul. Ba mai mult, starea acesteia s-a agravat atat de tare incat a fost mutata de catre medici la Terapie intensiva si intubata.

Din nefericire medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva, iar tanara s-a stins la sectia de Terapie intensiva din Baia Mare.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon