Statul francez recompenseaza asistentii sociali cu cate 500 euro

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron a facut un anunt care sustinea ca 320.000 de lucratori pot primi un bonus de 500 euro de la statul francez. Acesta a declarat ca asistentii sociali ar trebuii recompensati pentru munca depusa din perioada pandemiei si a starii de urgenta.

Statul francez a pregatit un buget de 80 de milioane de euro, iar administratiile locale au promis ca vor aloca si ele tot aceeasu suma, ceea ce rezulta un total de 160 milioane euro.

”Aceşti bărbaţi şi femei au fost cei uitaţi ai sistemului de bonus pentru COVID”, a precizat presedintele tarii, într-o conferință de presă. Se aproximeaza ca beneficiarii vor primi banii in perioada dintre lunile Septembrie si Decembrie, ceea ce le va fi de mare folos pentru sarbatorile de la sfarsitul anului.

Șeful statului a lăudat eforturile celor care au permis unui număr de 800.000 de persoane în stare avansată de dependenţă şi altor 300.000 de invalizi să poată trăi la domiciliu în timpul pandemiei.

Macron a promis și că va promova într-un ritm accelerat, până la finalul anului, și o nouă lege privind asistența socială a persoanelor dependente. O prevedere vizează îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru a face profesia mai atractivă, în condiţiile în care, în prezent, posturile disponibile nu sunt ocupate în totalitate, notează Agerpres.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon