Rivala Simonei Halep a fost depistata cu COVID-19 inainte de turneu

In curand va incepe turneul WTA de la Palermo, iar se pare ca problemele incep deja sa apara.

Ca masura de precautie, toti sportivii care urmeaza sa joace in turneul de la Palermo au fost testati pentru coronavirus. Din nefericire, una dintre jucatoare a fost depistata cu COVID-19, dupa care a fost retrasa din competitie si bagata in carantina.

Organizatorii turneului au declarat printr-un comunicat:  “Sportiva este asimptomatică şi a fost retrasă de pe tablou. În conformitate cu protocolul nostru, orice persoană care este testată pozitiv va rămâne în izolare şi va primi tratamentul medical adecvat”

Cinci românce participă în turneul de la Palermo

Simona Halep este bucuroasa că a decis să îşi amâne revenirea în circuit. Fiind una dintre cele mai bune jucatoare de tenis din lume, aceasta a anuntat ca va merge la competitia din Italia, dar dupa ce a vazut cat de mult a crescut numarul de cazuri, a decis sa se retraga.  Alte cinci conaţionale au decis să revină la fileu chiar la Palermo.

Patricia Ţig, Irina Begu şi Sorana Cîrstea sunt jucătoarele din România care sunt pe tabloul principal al turneului cu premii în valoare de 200.000 de dolari. Acestora li se pot alătura Elena-Gabriela Ruse şi Laura Paar. Cele două sportive au trecut de primul tur al calificărilor.

Ruse a învins-o cu 7-5, 6-2 pe Dalila Spiteri, iar Laura Paar a trecut în set decisiv de Bibiane Schoofs.

Simona Halep a refuzat să joace la Palermo
“Având în vedere creşterea recentă a numărul cazurilor de Covid-19 în România şi anxietăţile mele referitoare la zborurile internaţionale, am luat decizia de a mă retrage de la Palermo. Vreau să mulţumesc directorului turneului şi ministrului Sănătăţii pentru toate eforturile făcute”, a anunţat Simona Halep pe Twitter.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon