Incepand de astazi, in Bucuresti se va purta masca de protectie si in aer liber

In urma unei ședințe de urgență la Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Capitalei s-a decis ca incepand cu 4 August 2020, purtarea mastii de protectie in spatiile deschise va fi obligatorie.

Locurile in care va fi obligatorie purtarea mastii:

Purtarea mastii de protectie va fi obligatorie la evenimentele în aer liber, în stațiile STB, de autobuz, tramvai, troleibuz, în autogări și gări.

De asemenea, in urma unei evaluari, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Capitalei a ajuns la concluzia ca Centrul vechi este o zona care prezinta risc mare de infectare cu coronavirus, deoarece este foarte circulat. Din aceasta cauza, s-a decis ca si in zona pietonala din Centrul vechi masca de protectie va fi obligatorie.

Până luni, 3 august, în București au fost confirmate 6.208 cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre acestea 120 fiind înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit bilanțului COVID-19 prezentat de autorități. În același timp, pe lângă acestea, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, în Capitală au fost reconfirmate pozitiv 36 de persoane în utlimele 24 de ore. La nivel național, până pe 3 august au fost confirmate 54.009 de cazuri de COVID-19 de la începutul epidemiei, în februarie, dintre care 2.432 au murit. Pe de altă parte, din totalul celor confirmați cu noul coronavirus în România, peste jumătate s-au vindecat, mai exact 27.750 de persoane.

Membrii Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență al Capitalei s-au întâlnit în jurul orei 16.00.

La ședință participă, printre alții, prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, viceprimarul Aurelian Bădulescu sau Alice Grasu, managerul Ambulanței București.Se vor stabili zonele din aer liber în care masca va deveni obligatorie, în condițiile în care în Capitala s-a înregistrat de ieri până astazi, un număr record de infectări cu Covid 19, față de restul țării.

Până acum, masca a devenit obligatorie și în aer liber în peste 20 de județe.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon