Guvernul a anuntat data la care se vor mari alocatiile

Violeta Alexandru, ministrul muncii, a declarat in urma cu putin timp ca de la 1 septembrie alocatiile vor creste cu 20%, dupa care cresterea se va face progresiv in anii ce vor urma.

„Ministerul Muncii va prezenta astazi proiectul de OUG care prevede in mod expres dublarea alocatiilor pentru copii, 300 de lei pentru copii intre 2 si 6 ani si 600 de lei intre 0 si 18 ani pentru cei cu dizabilitati. Crestere de 20% de la 1 septembrie, iar apoi etapizat”, a spus Violeta Alexandru.

Alocatiile urmeaza sa se mareasca, tot cu 20%, la data de 1 ianuarie si 1 iulie 2021 si 2022. Deci, alocatiile se vor dubla la 1 iulie 2022.

Ludovic Orban declara: „Deci, alocatia dublata va fi la data de 1 iulie 2022. Am vazut prognozele si putem avea resurse pe ritmul de crestere a alocatiilor”

″In acest moment, Ministerul Finantelor Publice construieste rectificarea bugetara astfel incat sa fie inclusa majorarea alocatiilor de stat cu un procent de 20% de la 1 august, urmand sa fie operata o alta majorare de 20%, aplicata la baza de acum, la inceputul anului viitor, din luna ianuarie”.

Majorarea cu 20% a alocatiei constituie un efort bugetar suplimentar de aproximativ 640 de milioane de lei pe luna, respectiv 3,2 miliarde de lei pana la sfarsitul anului, aceste estimari fiind calculate pe baza cheltuielilor legate de alocatiile de stat in primele cinci luni ale acestui an,date publicate de Ministerului Muncii.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon