Grecia va impune o taxa medicala pentru turisti

Persoanele care si-au programat excursii in Grecia trebuie sa stie ca in curand vor fi obligati sa plateasca o suprataxa de 20 euro pentru serviciile medicale oferite in timpul vacantei.

Persoanele care mergeau pana acum in vacanta in Grecia nu trebuiau sa plateasca nimic, in afara de spitalizare, acolo unde era cazul, dar in scurt timp tara va impune plata acestei taxe, datorita turistilor care au fost depistati cu noul virus in timpul sederii lor acolo, relatează luni website-ul Greekreporter.

Potrivit unui articol de pe site-ul grec healthreport.gr, Ministerul Sănătăţii din Grecia a hotarat ca la sfârşitul lunii iulie, de acum înainte, taxa va fi impusă tuturor călătorilor străini care se prezintă la centrele de sănătate, clinici regionale şi clinici ambulatorii de spitale. De asemenea, cei care beneficiază de îngrijiri de urgenţă vor fi obligaţi să plătească taxa pentru serviciile care le-au fost prestate.

Taxe suplimentare:

Se vor impune taxe suplimentare pentru cei care au nevoie de analize de sânge şi alte tipuri de screening, în conformitate cu taxele care sunt stabilite de sistemul naţional de sănătate grec. Aceste noi taxe se aplică de asemenea celor care locuiesc în Grecia dar sunt consideraţi rezidenţi “non-permanenţi” în ţară.

Ministerul Sănătății speră să adune ”fonduri semnificative”

Potrivit articolului citat, Ministerul Sănătăţii speră să adune “fonduri semnificative”, cel mai evident în timpul sezonului turistic, când în Grecia vin milioane de turişti.Noua hotărâre modifică prevederile unei legi adoptate în 2017, care permite colectarea de fonduri pentru a fi rambursate spitalelor doar pentru serviciile pe care acestea le furnizează.

Testul pentru determinarea infectării cu coronavirus este în general sub 50 de euro în spitalele publice, dar această taxă poate varia în instituţiile private.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon