Cei care au lucrat de acasa pot primi un sprijin de 2.500 lei

Angajatii care au lucrat de acasa in regim de telemunca pot fi rasplatiti cu cate 2.500 de lei de la Guvern pentru achizitionarea de echipamente IT.

Acestia bani vor putea ajunge in posesia angajatilor doar printr-o cerere depusa de catre angajator.

De asemenea, persoanele carora li s-au scazut numarul de ore platite din cauza pandemiei ar putea primi un sprijin la salariu.

Cum poti primi acest sprijin:

Principalul criteriu pentru care poti depune cererea de primire a sprijinului este daca ai lucrat cel putin 15 zile in regim de telemunca pe tot parcursul starii de urgenta.

Din pachetul de masuri nou adoptate mai face parte sprijinirea reducerii cu pana la 50% a timpului de lucru al angajatilor.

Daca apelezi, ca angajator, la reducerea timpului de munca pentru angajat, atunci il vei plati cu 50% din salariu, iar statul ofera o indemnizatie de 75% din diferenta dintre salariul initial si salariul de dupa modificarea programului de munca.

Sumele se vor plati prin acelasi mecanism de rambursare ca la somajul tehnic. Bugetul estimat pentru pachetul de masuri este 2,5 miliarde de lei si pot beneficia pana la 700.000 de angajati.

Distribuie pe Whatsapp Distribuie pe Facebook Distribuie pe Telefon